1 Nisan 2019 Pazartesi

2019 YEREL SEÇİMLER SONRASI

 01.04.2019
Esas mücadele şimdi başlıyor. İmamoğlu'nun başarısı asla küçümsenemez. Hele hele dindar seçmenle kurduğu ilişki her türlü övgüyü hak ediyor. 

Hani bir söz vardırya tırnakları 
ile söke söke kazandı. 
Hele seçim gecesi olası tezgahlanmış her türlü oyunu bozan akıllı,ve kararlı "kriz yönetimi" her türlü övgüyü hak eden bir başarı elde etmiştir. 

Yalnız burada HDP seçmeninin ve yönetiminin ve Selo Başkanın tüm dışlanmışlığa rağmen akıllı stratejik kararlı tutumunun katkısını unutmamak gerekir. İmam oğlu HDP'li seçmene ve HDP'ye teşekkür borcu vardır.. 
Bu ara "geldiği köken" gözönünde bulundurulursa bütün provokasyonlara, terörle işbirliği suçlamalarına rağmen kararlı tutumundan vaz geçmeyen Akşener'in katkısınıda unutmamak gerekir. 

Bu kararlı bir tutum ortaya koyan demokrasiden yana güçlerin ortak bir zaferidir. 

Unutmamak gerekir ki bu evrensel insan haklarına dayanan katılımcı çoğulcu bir demokrasiye ulaşmanın yolunda atılan çok önemli küçük bir adımdır. Kent belediyelerinde önemli bir başarı elde edilmiştir, ancak "Cumhur ittifakı" hale iktidardadır kaynakların kullanımı ve erk onların elinde yani iktidardadırlar. 

O iktidarda feth edilene kadar bu demokrasi ve özgürlükler için birlik karalı bir biçimde sürdürülmeli ve kazanılan belediyelerde kalıcı kurumlaşmalar başarılmalıdır. 

Özellikle kooperatifçilikte kalıcı adımlar atılıp örnek çalışmalar yapılmalı daha iddialı bir değimle doğrudan demokrasiye doğru evrilebilecek katılımcı bir demokratik sistem ve şeffaf hesap verebilir denetime açık bir belediyecilik uygulanmalıdır.

https://www.facebook.com/aliersin.gur/posts/2711950335511637?comment_id=2712587185447952&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder