31 Ekim 2015 Cumartesi

Kesintisiz Dergisi'nden HTKP'ye katılma açıklaması

EKENEK
Kesintisiz Dergisibugün yaptığı bir açıklama ile Halkın Türkiye Komünist Partisi'ne katıldığınıduyurduKesintisiz Dergisiiki aylık tartışma sürecinin ardından yoluna Halkın Türkiye KomünistPartisi (HTKPile devam etme kararı aldığını duyurduAçıklamada "Haziran Ayaklanması; 80 darbesisonrası yenilgiler dönemini kapatırkenmücadeleyi ileriye doğru sıçratarakbu yeniden konumlanışınhızlanmasının ana etkeni olma işlevini gördüGeçmişin tüm mirasınıdoğruları ve yanlışları ilesahiplenerekbugünün devrimci geleneğini yaratma amacında olanlarkaçınılmaz olarak kendilerinidiğerlerinden ayırarak yan yana düştülerifadelerine yer verildi.
Kesintisiz Dergisi tarafından yapılan açıklama şöyle:
HTKP umuttur, biz de umudun yolcularıyız!
Kesintisiz Dergisi olarak; yaklaşık bir yıl önce çıkmış olduğumuz yolculuğumuzun, yeni bir dönemine adım atmış bulunmaktayız. Geride bırakmış olduğumuz bu süreçte; geçmiş deneyimlerimiz ışığında, başta Sosyalist Hareketi geliştirecek adımların atılması olmak üzere, bugünün devrimci görevleri ve sorumluluklarının yerine getirilmesi derdinin peşinde olmaya çalıştık. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşulların gerektirdiği tüm görevlere bu süreçte aday olurken, büyüyen mücadelenin ön saflarında yer almaya tereddüt etmedik. En geniş toplumsal muhalefeti örgütleme hedefinde olan, başka birçok siyasi özneyle birlikte hareket etmeyi, yoldaşça bir hukukun zeminini oluşturmayı öncelikli hedefimiz haline getirdik.
Yukarıda özetlemiş olduğumuz kendi pratiğimizi örgütlemeye çalışırken; bir parçası olduğumuz “Sosyalist Hareketin yeniden konumlanışını” yakından takip ettik. Haziran Ayaklanması; 80 darbesi sonrası yenilgiler dönemini kapatırken, mücadeleyi ileriye doğru sıçratarak, bu yeniden konumlanışın hızlanmasının ana etkeni olma işlevini gördü. Geçmişin tüm mirasını, doğruları ve yanlışları ile sahiplenerek, bugünün devrimci geleneğini yaratma amacında olanlar; kaçınılmaz olarak kendilerini diğerlerinden ayırarak yan yana düştüler.
Kesintisiz Dergisi olarak; sosyalist devrim amacına ulaşmak için, kaybedilecek bir dakikanın bile olmadığına inanarak, bu sürece emek veren tüm yoldaşlarımızla birlikte Sosyalist Hareketin yeniden konumlanışındaki kendi yerimizi belirlemiş bulunmaktayız.
Halkın Türkiye Komünist Partisi ile yaklaşık 2 aydır devam eden tartışma sürecindeki tüm başlıkları tüketmiş durumdayız. Bu görüşmeler neticesinde; omuzlarımızdaki görevleri büyütüyor ve yolumuza Halkın Türkiye Komünist Partisi ile birlikte devam ediyoruz. Bundan böyle partimiz, Halkın Türkiye Komünist Partisi’dir.
Sosyalizmi gökyüzünde değil yeryüzünde kuracağımıza ve zaferi tırnaklarımızla söküp alacağımıza dair inancımız tamdır. Yüreği devrim için çarpan tüm dostlarımızı; bu büyük kavgada omuz omuza vermeye, Halkın Türkiye Komünist Partisi saflarında mücadele etmeye davet ediyoruz.
Tek yol devrim
Kesintisiz Dergisi
İleri Haber 30 Ekim 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder