5 Eylül 2012 Çarşamba

ANALAR, ÇOCUKLARIMIZI 4+4+4 İLE KARANLIĞA TERKETMEYELİM !BU ÇOCUKLAR BİZİMDİR!

Hürriyet Adan   KESK
Analar, binbir çile ve cefayla dünyaya getirdiğimiz- eğittiğimiz, gözümüzden BİLE esirgediğimiz çocuklarımız AKP iktidarının 4+4+4 projesiyle dindar-gerici eğitimin hedefi haline geldiler!

Dini eğitim saatlerinin bilimsel eğitimi aştığı bir müfredatla ortaçağ karanlıklarına dönmeyi hedefleyen gerici-faşist iktidar; dinsel, cinsiyetçi, etnik ayrımcılıkla örgütledikleri anlayışıyla, dindar, cahi
l, mutsuz, güvensiz, herkese düşman bireyler yetiştirecektir.

Çocuklarımız, imanla- hurafelerle dolu bir eğitim değil, önyargısız, bilimsel bir eğitim almalıdır

Çocuklarımız; iktidarların, politikacıların kurbanı olmaksızın, farklılıkları gözönüne alınarak herbirinin ihtiyacına göre bilimsel, pedagojik bir eğitim almalıdır.Çocuklarımız; onurlu, çağdaş, düşünen, sorgulayan, çevresi, ülkesi ve içinde yaşadığı dünya için kaygı duyan, sorumluluklar alan bireyler olarak yetişmelidir.

Çocuklarımız; dünya barışına katkıda bulunan, hoşgörülü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla, yaşama atılmaya hazır bireyler olmalıdır.

Çocuklarımız; ayrım gözetilmeksizin sahip oldukları etnik kökene, engelli oluşuna, diline, dinine, cinsiyetine göre ayrım yapılmaksızın eğitim almalıdır.

Çocuklarımızın; başta Kürt çocukları olmak üzere, etnik kimlikleri göz önüne alınarak anadilinde eğitim almalı, farklı kültürler temsil edilmelidir.

Çocuklarımız, güven dolu bir ortamda, doğuştan gelen yetenekleriyle de serpilip kişiliğini geliştireceği, mutlulukla gideceği yuva olan bir okulda eğitim almalıdır.

Analar, çocuklarımız bizimdir! Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı iktidara kurban vermemeliyiz. Bu yüzden, iktidarın gerici, karanlık emellerine karşı durmak biz anaların görevidir!
Analar, çocuklarımızı karanlığa, cehalete, yarınları olmayan geleceğe terketmeyelim!

Analar, başta eğitim örgütü Eğitim-Sen’in yaptığı eylemlerle bütünleşelim ve çocuklarımızı heba etmeyelim, karanlığa teslim etmeyelim!

Şunu unutmayalım ki, egemenler ,işçi sınıfından, mazlumlardan çaldıkları paralarla çocuklarını özel okullarda okutacaklar,‘’özel burslarla’’ yurt dışına göndereceklerdir!

Analar, çocuklarımıza hergün için kocaman bir dünya vermek ellerimizdedir!Haydi göreve!


İLERİCİ DEVRİMCİ KADINLAR
Yorum
Çetin Serfidan 
Yüzde yüz katılıyorum.Bu iktidardan,Türk İslam Sentezi programını uygulayan bu iktidardan "ileri demokrasi" bekleyen "deslemişoln" ve "Devrisi" diye adlandıranlar utansın.tarih önünde sucludurlar.
http://www.facebook.com/groups/270810333007778/permalink/344711742284303/

1 yorum:

  1. Çetin Serfidan Yüzde yüz katılıyorum.Bu iktidardan,Türk İslam Sentezi programını uygulayan bu iktidardan "ileri demokrasi" bekleyen "deslemişoln" ve "Devrisi" diye adlandıranlar utansın.tarih önünde sucludurlar.

    YanıtlaSil