12 Mart 2017 Pazar

HOLLANDA VE AB NE YAPMAK İSTİYOR?                          
SON OLAYLAR ASLA ONAYLANAMAZİ
LANETLE VE ŞİDDETLE KINIYORUM.
                             
Çetin Serfidan
Avrupa ülkeleri, bugüne kadar uyguladıkları politikalar sonucu yükselen ırkçılığı önlemeğe çalışırken (önlüyor mu, kışkırtıyor mu?) kendi içsel politik manevraları ve hesaplarına Türkiye’yi kurban ediyorlar.


Referandumda yalnız kalan ve tüm zorlamalara, devletin tüm imkanlarını seferber etmelerine, tüm yasaklamalara, engellemelere ve muhalefetin tüm dağınıklığına rağmen, tahmin edilemeyecek kadar geniş bir “HAYIR BLOK” u ile karşılaşan ve kendi içinde de çözülerek kitleleri “EVET” e inandıramayan AKP ve MHP koalisyonuna son uygulamalarıyla adeta can simidi oldular.


Artık “MAĞDURİYET EDEBİYATI” tükenen AKP’ye yeni bir “MAĞDURİYET MALZEMESİ” sundular.




Şimdi AKP ve MHP bu malzemeyi “Allah’ın bir lütfu” olarak tepe tepe kullanıyorlar ve kullanacaklardır.
Böylece %50 nin tahminlerin çok altında seyreden “EVET OYLARINI” bu “DIŞ TEHKLİKE” ile milliyetçi duyguları kaşıyarak yukarı bir çizgiye çekmeye çalışacaklar.                                                                                                                    
   
 Avrupa böylece kendi milliyetçi dalgasının önüne Türkiye aleyhtarlığını bir dalga kıran gibi koyarken, Türkiye seçmenin milliyetçi bir çizgide bloklaşarak referandumda “EVET” oyunun çıkmasına da katkıda bulunmuş oluyorlar.

Belki de Avrupa ve egemenlerinin Türkiye’nin iyice milliyetçi bir çizgiye kayarak referandumda “EVET” çıkmasının istemektedir.

Belki de Sn Erdoğan’ın bu anti demokratik “TEK KİŞİLİK YÖNETİMİNDEN” uzun vadeli hem Ortadoğu’ya hem de AB’ye yönelik hesapları ve çıkarları vardır.

Sn Hasan Cemal liberal bir dünya görüşü ile önemli konulara değinmiş.                                  
Yazının bütününe hatta önemli bir bölümüne katılmaya bilirsiniz .             

Fakat yine de okumakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder