30 Ocak 2017 Pazartesi

“HAYIR” IN ŞANSI VAR?

ORTAK BİR GELECEK İÇİN,
BARIŞ, KARDEŞLİK, KATILIMCI, ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİ, MUTLU, ÖZGÜR ve AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN “HAYIR”

“HAYIR” IN ŞANSI NE KADAR VAR?

Eğer oylar çalınmaz, sayımlar doğru yapılır, özellikle Suriyeliler oylamaya sokulmazsa ve de “yandaş seçmene” değişik yerlerde “mükerrer oy” kullandırılmazsa yani “hile” işin içine girmezse, referandumdan “HAYIR” çıkma olasılığı oldukça kuvvetli görülüyor.
Yeter ki muhalefet cephesinde bulunanlar hata yapmasınlar ve “bazıları”, Bahçeli gibi son anda çark etmeyip, kendi kitlelerini sandığa, ilan ettikleri gibi “HAYIR” için getirebilsinler.

ŞU AN Kİ TAHMİNİ DURUM
Şimdilik “HAYIR” cephesi “EN AZ” şöyle görülüyor
CHP % 25, MHP %15:2=0.075, HDP %10, SAADET %02
DP vb.  % 0.1   = % 445


Adları Sosyalist/komünist olan partileri hesaba katmadım. Eğer onlarda böyle bir kritik durumda birbiriyle dalaşmayı bırakıp, bazıları da yine “boykot” yanlışına düşmez “güçlerini birleştirip” ortak ve doğru söylemlerle ve özellikle işçinin, emekçinin, emeklilerin kaybedeceklerini dile getirerek hareket ederlerse %1-2 de onların katkıları olur, %455-465.

Buna birde ohal’in mağdur ettiği işsiz güçsüz bıraktığı geniş kitleleri de yakın çevreleriyle katarsak %50 oldukça yakın gibi görülüyor.

TÜM BUNLAR YETERLI DEĞİL.
Özellikle Haziran/Kasım seçimlerinden dersler çıkartılarak hareket edilmelidir.

Haziranda AKP’nin seçimi kaybetmesi sadece AKP ileri gelenlerini değil AKP’yi destekleyen ancak bu seçimde desteğini uyarı olarak çeken ya da sandığa gitmeyen dindar seçmeni de tedirgin etmiştir.

Tekrarlanan seçimde yaşam tarzından dolayı “dışlanan” bu kesimin hafızası harekete geçmiş tekrar  “eskiye” dönmek istememiştir.

SADECE HAYIR YETMEZ.
İNANDIRICILIĞI OLAN, GELECEĞE DÖNÜK BİR TOPLUM, YAŞAM PROJESİ SUNMAK GEREKİR.

Keşke tüm muhalefet bir araya gelip, herkesin haklarının, yaşam biçiminin, inancının güvencede olacağı katılımcı, katılımcı, çoğulcu demokratik ve ekonomik bir gelecek projesi sunabilselerdi.


CHP ve SOSYALİSTLER için her yapılana karşı her şeye muhalifler diye hiçte haksız sayılamayacak bir algı oluşturuldu. Çünkü karşı çıkarken inandırıcı bir alternatif sunamadık.

Keşke bu kez hiçbir parti amblemi olmadan sadece ORTAK BİR GELECEK İÇİN, BARIŞ, KARDEŞLİK, KATILIMCI, ÇOĞULCU BİR DEMOKRASİ, MUTLU, ÖZGÜR ve AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN “HAYIR”
legosunun kullanıldığı kısa bir broşür ile inandurucı YENİ BİR GELECEĞİ SEÇENEK olarak sunabilsek.

Bu ortaklık sağlanamıyorsa gerek CHP gerek MHP’İN muhalif kanadı ve gerekse HDP ve DİĞER TÜM MUHALİFLER (sosyalistler/komünistler dahil) kendi hedef kitlelerinin değerlerini ve hassasiyetlerin gözeterek yukarda önerdiğin “HAYIR” legolu başlığın altını doldurmalıdırlar.

AKP’Yİ %30 İTECEK BİR STRATEJİ İZLENMELİDİR.

Özellikle CHP, HDP ve SOSYALST/KOMÜNİST BLOK dindar kesime inandırıcı ve tedirginliklerinden kurtulmalarını saylayacak, güven verici söylemler geliştirmeliler.

CHP buna ek olarak AKP’nin ULUSALCILARLA olan
  “İTTİFAKINI” hedef almalıdır.

Birde mitinglerin İLÇELERE MEYDANLARINA YAYILMASINDA fayda olduğunu düşünüyorum.

Tüm bunlar başarıla bilinirse %50 tahminleri çok aşan bir oranda “HAYIR” çıkabilir.


Ola ki “EVET” çıktı. Bu kararlı bileşik muhalefetin karşısında çok direnemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder