16 Kasım 2014 Pazar

KOAH olanlara Sağlık Bakanlığı'nın son kazığı: Paran yoksa öl !...

Çetin Serfidan 10.02.2014
Özellikle anfizemli Koah olanlara iyi geldiği iddia edilen “akciğere valf takma” işlemi tedavisinde kulanılan valflere  Sağlık bakanlığınıpahalı olduğu” gerekçesi ile artık ödeme yapmama kararı almış ve duyumlarımıza göre Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastahane’sinde  2011 Ekim  ayında yapılan en son işleminde parasını  Hastaneden tahsil yoluna gitmiştir.40.000 TL
Bu tür tedavi için daha geniş bilgi:

GERİ ÇEVRİLEBİLİR HAVA YOLU BLOKE ETME TEKNİKLERİ

“Son kazığı” diye tanımladım.Çünkü biliyorsunuzdur Kalbe takılan stentlerde de ucuz olan ilaçsız olanlara ödeme yapılıyor.Oysa  bunlar çoğunlukla 3 / 6 ay arası yeniden damarda tıkanmalara sebeb olabiliyorve tekrar bir operasyon gerekiyor.

İlaçlı olanların (genellikle kalbe 2 / 3 arasında takılıyor) maliyeti 3000 6000 dolar arasında değişiyor.
İlaçlı stent nedir? Bilgi için   http://www.uzmantv.com/ilacli-stent-nedir

Yani sağlık bakanlığı açıkça paran yoksa öl diyor.

Bende Ekim ayında ayni yöntemle tedavi olmak  için talepte bulunmustum. 2 haftanın üzerinde hastaneye yatırılarak yapılan gerekli tetkikler ve tahliller sonucu  “uygulamaya uygun bir hasta”  olduğum sonucuna varılarak, Kasım ayının ilk haftasında toplanacak kurulda (kurul ayda bir toplanıyormuş)  durumumun  görüşülüp karara bağlanacağı,  tedaviye nezaman başlanacağına bize bildirileceği söylenmişti.

İfadeden de anlaşılacağı gibi  kabul edilmemek gibi bir durum söz konusu değil, “tedaviye nezaman başlanacağı”  bize bildirilecekti.

Bir aydan fazla bir zaman yanıt gelmeyince biz arayıp durumu öğrenelim istedik.
Hastanede müthiş bir organizasyonsuzluk mevcut.Kimin neden sorumlu olduğu belli değil.
Önce dosyayı bulamadılar.Sonra doktorumun yurdışında bir etkinlikte olduğu için kurul toplantısına  katılamadığını  bu tur tedavilere karşı olduğu söylenen Kurul başkanı hekim tarafında reddedildiğimi öğrendik.
Bu olayı sağlıkla ilgilenen kişilerin dikkatine sunmak için gruba gönderdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder