21 Nisan 2014 Pazartesi

Mehmet Altan'ın yazısı üzerine


Nicedir bu ve benzeri yazıları ibretle okuyorum.
Şaşırıyorum dersem doğru mu söylemiş olurum.
Sanmıyorum.
Çünkü olaylara farklı baktığımız ve farkı değerlendirdiğimiz için, onlar referandumda Evet ya da Yetmez ama Evet dediler.
Ben ve benim gibi düşünen bazı sosyalistler Hayır dediler.

Gelinen nokta yaşadığımız durumlar gösteriyor ki liberaller, bazı eski komünistler/sosyalistler ve eski komünistlerin/sosyalistlerin anlı şanlı isimleri, demokratım diyenlerin önemli bir bölümü AKP'yi devrici demokrat ilan edip koşulsuz desteklediler ve maalesef peşinden sürüklendiler.
Ama bu hesap tutmadı.
Bugünün gösterdiği oki bu kişiler siyasal islamı ve dincileri hiç tanımıyorlarmış.Hatta diyebilirimki genel olarak dindarlarıda hiç tanımıyorlarmış.
Takiyye yaptıklarını göremediler bizlerde anlatamadık, inandıramadık.

Ayrıca Askeri vesaeti de çok fazla abartmışlar.
Artık zamanını doldurmuş sönümlenme sürecine girmiş “darbe durumunu” ya da “darbe tehlikesini” olduğundan çok abartarak, AKP'nin bu gün anlaşıldığına göre (aslında ne olduğu tam anlaşılamadı) AKP'nin değimiyle “orduya kumpas kuranların” dümen suyunda peşinde sürüklenilmiş.....

Ve AKP kullanabilecekleri ustaca kullandıktan, dilediği kurumlara dilediği biçimleri verecek sonucu elede ettikten sonra kimisine “teşekkürlerini” sunarak kimisinide “ne istedinizde vermedik” diyerek tasfiye sürecine girdi.

Şimdi de son hamleye hazırlanıyor.

Daraltılmış seçim sistemiyle parlementoda çoğunluğu ele geçirip kafasındaki başkanlık sistemine varmak, düşündüğü Türkiye'yi biçimlendirmek için son vuruşu yapmaya hazırlanıyor.

CHP'de HDP/BDP genel olarak Demokratik Kürt Özgürlük Hareketi de bu tehlikeyi göremiyorlar.

Geniş bir DEMOKRATİK CEPHEDE VE TEK ADAYDA birleşmek varken sorumsuzca CHP'de Demokratik Kürt Özgürlük Hareketi sözcüleride kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkartmaktan söz edbiliyorlar.
Hatta bir CHP li Milletvekili orta oyunu oynar gibi Cumhurbaşkanlığını bile dillendirebiliyor.

Dinci bir diktatörlüğe ve otoriiter bir rejime evet demiyenlerin birleşebilecği bir aday çıkartılabilinir.
Böyle oluşturulabilecek güçlü bir hareket. “yaşam biçinlerinin değiştirilmeyeceğine ve kazınımlarının geri alınmıyacağına” inandırılabilinirse AKP'nin tabanında da oy alabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder