8 Nisan 2013 Pazartesi

BİR FACE BOOK TARTIŞMASI


  • ·                                 Erdoğan Şenel

    Merhaba; hastaneden çıkalı beri vakit buldukça feysbuka girip paylaşımalara bakıyorum. Arada bir paylaşımda da bulunuyorum. İki gün önce eşimle Kadıköy'e indik. Kalabalıklara karıştım. O kalabalıklara kulak vermeye, neyle ilgililer diye anlamaya çalıştım. Oralarda görüp duyduklarımla bu sayfalarda akıp giden paylaşımların hiç ilgisi yok gibi geldi. Paylaşımlardaki telaşla o kalabalıkların telaşı çok farklı farklıydı. Kendi aralarında duyabildiğim konuşmalarıyla paylaşımlarda yazılanlar da çok ilgili değildi. İçimden 'Bu sayfalarda toplumsal sorumluluk duyduğunu iddia eden, devrimci, solcu, sosyalist, komünist olduklarını söyleyenlerin telaşı ve yazıp çizdikleriyle o kalabalıkların telaşı, konuştukları, endişeleri benzeşip, buluşmadıkça işimiz çok zor. Umarım bu sayfalarda yer alan bana göre ulusalcısından, ulusalcı söylemine kızıp kendilerini beynelmilel gören ve kendini topluma göre sorumlu gördüğünü düşündüğüm kişilerin hemen hepsi de bunun farkına varır, o kalabalıklarla buluşmaya yönelir; o davranışı samimi olarak gösterip, onlarla anlaşacak dili bulurlar' diye geçirdim.
    Çetin Serfidan Önce geçmiş olsun, sağlık lı günler ve uzun bir ömür dilerim.Tesbitlerine hemen hemen Tün bahsi geçen kişiler katılıyorlardır,sanırım....Sorun nasıl olacağında.
    ·                                
    Çetin Serfidan Türkiye sosyalist hareketinin temel bir sorunu da marjinallikten kurtulup kitlelerle sağlam ve kalıcı bağlar kuramaması ve kitleler içinde kalıcı olarak örgütlenememesi dir.
    Bu temel sorunu yıllardır çözemiyor ve beceremiyoruz. 
    Türkiye sosyalist hareketi bunca yıl geçmesine rağmen hala I.TİP hareketini aşabilmiş değildir.
    Bırakın aşmayı yakınına bile gelememiştir.

    Belki o gün ki başarı Türkiye'nin ve dünyanın o gün ki koşullarında saklıdır
    Demek ki TİP söylem ve örgütlenme biçimleriyle o günün tarihsel ve toplumsal koşullarıyla uyumluluk içindeymiş.
    Bu uyumluluk bir daha yakalanamamıştır.
    ·                                
    Çetin Serfidan Günümüze gelince Sosyalistlerin dağınık, sınıftan ve emekçi halktan kopuk halimiz ve etkisiz gücümüzle ortadadır.
    Bunu aşmağa çalışırken kendi evimizin içini,dışını, zemin ve çatı katını temizlememiz ve günümüzün gereklerine uygun TARİHSEL ÇİZGİMİZİDE KORUYARAK, HAREKETİMİZİN KESİNTİSİZ DEVAMLILIĞI İÇİNDE yeniden inşa etmemiz gerekir. (çok tartışmalı bir konu olduğunu biliyorum) Bunu başarabilecekmiyiz? Şimdi pek umutlu görülmüyor.hekes içinde olduğu küçücük grupçuklardan çok memnunlar ki bunları aşma gayreti içinde değiller.En yenilinçi diye kendilerini adlandıranlar EZBER BOZDUKLARINI İDDİA EDNLER,SOSYALİZMDEN UZAKLAŞIYORLAR,SOSYALDEMOKRASİNİN TARİHSEL BATAKLIĞINA DÜŞÜYORLAR,YENİDEN MARJİNALLEŞİYORLAR.
    ·                                  
    Erdoğan Şenel Çetin bey yorumunuzu iki kere baştan sona okudum. Yazdığımla örtüşen bir yorum. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder