15 Mart 2012 Perşembe

Rusya, Lenin'in memleketinde ABD'ye üs veriyor

Rusya, Ulyanovsk kentindeki bir hava üssünün, Afganistan'a ikmal için ABD tarafından kullanılmasına izin vermeye hazırlanıyor. 
T24 14/03/2012
Rusya, Ulyanovsk kentindeki bir hava üssünün, Afganistan'a ikmal için ABD tarafından kullanılmasına izin vermeye hazırlanıyor. Ulyanovsk kenti, adını, Sovyet Devrimi'nin lideri Lenin'den alıyor.
 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu konudaki anlaşmayla ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin, Ulyanovsk'taki hava üssünü Afganistan'a askeri kargo ve asker transferi noktası olarak kullanmasına izin verileceğini söyledi.
Associated Press'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, anlaşmanın bir süre sonra bakanlar kurulunda da ele alınacağını belirtti. Lavrov, anlaşmayı savunarak, NATO'nun Afganistan'daki başarısının Rusya'nın ulusal çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.
Lavrov, NATO misyonunun, Afganistan merkezli yasadışı uyuşturucu trafiği ve terör sorununun Sovyet ülkeleri ve Rusya'ya yayılmasına engel olunması konusunda önemli rol oynadığını ifade etti.
Moskova yönetimi daha önce başta ABD olmak üzere NATO üyelerinin, Afganistan'a ikmal için hava koridorlarını ve demiryollarını kullanmasına izin vermişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder